Čtvrteční 168 km dlouhá etapa kroužící kolem polského Teresina měla sprinterský finiš a cílem tedy bylo připravit pozice pro Hynka Paličku a Adama Foltána. „Kluci jsou sehraní a skvěle se doplňují. V první etapě byli kluci velmi aktivní, hlídali si každý únik. Nejlépe si vedl Jiří Petruš a Vojta Řepa, který dokonce zkusil poslední 8. kolo jet sám. Nakonec ale podle očekávání došlo na hromadný sprint,“ shrnul Petr Kaltofen.

V pátek závod pokračoval rovněž rovinatou etapou dlouhou 8x 20,6 km. Z Topforex-Lapierre byl opět nejaktivnější Vojtěch Řepa, byl v úniku dne, vyhrál sprintérskou prémii a posunul se na druhé místo v soutěži aktivity. A jako v první etapě byl ve finiši opět hromadný sprint, který skončil pro tým 5. místem Hynka Paličky.

V sobotu se jelo 5 okruhů po 33 km a jelo se hned od startu naplno. „Odjela početná skupina, ve které jsme měli Jirku Petruše. Zastavil ho ale bohužel pád, způsobený konkurenčním závodníkem a Jirka se do skupiny už nedovedl vrátit. I tak ale nakonec dokázal dojet na 6. místě, když při průměrné rychlosti 47,8 km/h dokázal závod kontrolovat a pracovat i přes předchozí hendikep způsobený pádem. Po minulém víkendu v Rakousku všichni kluci potvrzují skvělou formu. Jsem s nimi spokojen,“ dodal Petr Kaltofen.

René Andrle, supervizorující sportovní ředitel a mentor týmu k závodům doplnil, že je s formou závodníků velmi spokojen: „Hynek Palička předvádí skvělou formu, umisťuje se v top 10, 4. byl na mistrovství republiky, nezdá se to, ale v jedné z etap dojel hned za mistrem republiky kategorie Elite, a to je na tak mladého závodníka výborné. Je vyspělý jak takticky, tak výkonnostně. Konečně se naplňuje to, co po jezdcích chceme – učit se taktiku, zkoušet to, nebát se riskovat. To přesně plní, to je přesně cílem našeho týmu, vychováváme mladé kluky a ti se musí naučit všechno potřebné, než dozrají do výkonosti, která se prostě musí jen vyjezdit, i největší talent prostě musí nejdřív najet určité pemzum kilometrů, bez toho to nejde. Ještě bych chtěl pochválit Tomáše Čapka. V loňském roce neměl dobrou sezónu, letos je výrazně lepší a strašně se zlepšil v taktice. Má neuvěřitelný přehled ve sprintu a je rychlý, tím skvěle pomáhá Hynkovi Paličkovi a Petrovi Klabouchovi.“